ОБВТ ЛАЗАР 3

Припреме за извођење приказа Слобода 2017

Уторак, 17.10.2017 | Актуелности

Mинистар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба ВС генерал Љубиша Диковић обишли су припреме за извођење приказа „Слобода 2017“ на аеродрому „Батајница“.

Mинистар одбране Александар Вулин, у присуству начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и чланова колегијума, обишао је данас на аеродрому „Батајница“ припреме за извођење приказа „Слобода 2017“, а присуствовао је и увежбавању различитих секвенци приказа и летачком програму руске акро-групе „Стрижи“.

Том приликом, министар Вулин истакао је да све припреме за извођење приказа „Слобода 2017“ теку по плану.

– И ову прилику користим да позовем што више наших грађана да дођу, да увеличају ову прославу и да виде колико је напредовала њихова земља и колико је напредовала њихова војска. Данас смо имали и задовољство да дочекамо и пилоте из славне акро-групе „Стрижи“. Они су ту, изводиће делове свог програма, неке које ће, можда и први пут извести ван територије Руске Федерације, тако да ће наша публика имати прилику да се увери у њихове летачке способности. Као што видите, наше ваздухопловство је снажно и напредује. Дуго нисте могли да видите овако велики број наших ваздухоплова, сви способни, сви у ресурсу и сви спремни – нагласио је министар Вулин.

Руководилац приказа „Слобода 2017“ бригадни генерал Душко Жарковић, говорећи о припремама, истакао је да су учесници изузетно мотивисани.

– Људство ће бити опремљено најсавременијом опремом и то ће бити прилика да се види људство из пројекта „1500“ са савременом опремом, борбена средства, као и авионе миг-29. У динамичком делу биће реализована вежба уз учешће припадника Специјалне бригаде, Копнене војске, као и припаднике РВ и ПВО – најавио је генерал Жарковић додајући да се очекује и налет око 30 ваздухоплова, а током приказа посетиоци ће моћи да обиђу и тактичко-технички збор средстава наоружања и војне опреме у саставу Војске Србије.

Поводом обележавања ослобођења Београда у Другом светском рату, на аеродрому „Батајница“ 20. октобра 2017. са почетком у 12 часова, биће одржан приказ дела оперативних способности Војске Србије „Слобода 2017“. Јавности ће први пут бити представљени нови авиони миг-29 и савремена опрема војника по концепту 1500. У статичком делу приказа биће представљени нови производи одбрамбене индустрије Србије.

У летачком делу приказа учествоваће авијација Војске Србије, а завршетак програма обележиће наступ руске акро-групе „Стрижи“. Приказу способности Војске Србије присуствоваће највише државно и војно руководство на челу са председником Србијe.

Повезане вести