Министар Вулин и генерал Мојсиловић са истакнутим припадницима Војске Србије

Четвртак, 18.10.2018 | Актуелности

Министар Вулин и генерал Мојсиловић разговарали су данас са припадницима Војске Србије који су се истакли у извршавању задатака током подизања нивоа оперативних способности ВС.

Министар Вулин: Србија се поноси својом војском


Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић састали су се данас са припадницима Војске Србије који су се истакли у извршавању задатака током подизања нивоа оперативних способности јединица Војске Србије.
 
Честитајући окупљеним припадницима Војске Србије, министар Вулин је подсетио да, када је било тешко и када је наш народ на подручју Косова и Метохије био озбиљно угрожен изазивањем инцидената и сукоба на северу Косова и Метохије од стране Хашима Тачија и специјалне јединице РОСУ, Војска Србије је добила наређење од врховног команданта да се стави у највиши облик приправности.
 
– У том тренутку, ови људи су прекидали своје одморе, своја боловања, остављали своје породице, напуштали све што су радили и појављивали се у својим јединицама, без обзира што их нико није звао и што од њих то није тражено. То је српски војник коме се радујемо, то је српски војник који нас чини поносним и зато смо данас овде да наградимо ове људе и да покажемо целој Србији да може да буде мирна и спокојна докле год има овакве људе у српској Војсци – истакао је министар Вулин.
 
Према његовим речима, наша Војска је у стању да одговори на све изазове, да заштити све наше сународнике без обзира где они живе, а припадници Војске Србије са којима се данас састао доказ су да је тако и они су одговор на питање – зашто је српска Војска тако упорна, жилава и несаломива.
 
– Ови људи су занемарили себе и своје породице и били спремни да испуне свако наређење и заштите наш народ. Ја им данас захваљујем због онога што су урадили занемарујући себе, а доказујући колико воле своју јединицу, своју Војску и изнад свега, свој народ и своју државу – поручио је министар Вулин.
 
Начелник Генералштаба генерал Мојсиловић истакао је да у анализи активности, Војска Србије и Министарство одбране, осим тога што високо цене сегмент и однос у професионалним активностима својих припадника, у први ред стављају индивидуални и колективни допринос у реализацији дефинисаних задатака.
 
– Данас смо имали прилику да одамо признање припадницима ангажованим на задацима и у снагама за хитно и брзо реаговање, а признање се односи на њихов професионални однос према задацима, њихову пожртвованост и припадност, не само јединству колектива, већ и припадност Војсци Србије у целини – нагласио је генерал Мојсиловић.
 
Међу награђенима је и капетан Душан Костић, командир 2. чете 63. падобранског батаљона Специјалне бригаде Копнене војске, који је истакао да је велика част, али истовремено и још већа одговорност радити такав посао и увек бити ту када је то нашој држави и народу потребно.
 
– Сви смо били сведоци немилих догађаја протеклих недеља. Ми смо тада показали своју мотивисаност и спремност да будемо ту и као доказ и као додатна мотивисаност, уследила је ова награда да нас подржи у нашем раду да би били још бољи – истакао је капетан Костић.
 
Министар Вулин и генерал Мојсиловић наградили су припаднике Војске Србије седмодневним боравком на Тари.

Повезане вести