Министар Родић и генерал Диковић у посети 240. самоходном ракетном дивизиону

Среда, 1.1.2014 | Актуелности

Министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, посетили су првог дана нове 2014. године, припаднике 240. самоходног ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства у касарни „Југовићево“ у Новом Саду који се налазе у непрекидном систему борбеног дежурства.

Министар одбране Небојша Родић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, посетили су првог дана нове 2014. године, припаднике 240. самоходног ракетног дивизиона за противваздухопловна дејства у касарни „Југовићево“ у Новом Саду који се налазе у непрекидном систему борбеног дежурства. Реч је о једној од јединица из састава 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства којe се целе године налазe у највишем степену приправности и брину се о безбедности ваздушног простора Републике Србије.

Министар Родић и генерал Диковић присуствовали су и редовној провери спремности дежурне батерије на ракетном систему „Куб“ и високо оценили обученост припадника 240. самоходног ракетног дивизиона. Генерал Диковић желео је и лично да се увери у функционисање система везе у дежурној јединици и похвалио њене припаднике због показане вештине у раду на борбеним системима.

На састанку са припадницима 240. дивизиона, министар Родић рекао је да  Војска и уопште систем безбедности, без обзира на празнике, мора да функционише непрекидно и ефикасно. Министар је истакао да ће у наредној години покушати да издејствује више средстава  за потребе Војске Србије, нарочито за њене припаднике који раде у јединицама.

Посета министра одбране првог дана у години, како је истакао генерал Диковић, потврда је да ће 2014. бити година бриге о људима и да ће најодговорнији људи у систему одбране учинити све како би створили услове да припадници Војске неометано и ефикасно извршавају своје задатке. Начелник Генералштаба истакао је важност бриге о борбеној техници, нарочито у јединицама попут 250. ракетне бригаде.

Министар Родић је,  у свом препознатљивом маниру,  припадницима јединице уручио лични поклон. Овај пут је то било печено прасе са Цера, које ће бити послужено за ручак.

Повезане вести