Прослава Дана службе телекомуникација и Дана Бригаде везе

Петак, 20.9.2019 | Култура и традиција

Пригодним свечаностима у Управи за телекомуникације и информатику Генералштаба Војске Србије и Бригади везе, данас су обележени Дан службе телекомуникација и Дан Бригаде везе.

Припадници Бригаде везе су свој празник прославили у касарни „Бањица“ свечаним постројавањем, дефилеом јединица и приказoм телекомуникационо-информатичке опреме којом ова јединица располаже.

Командант Бригаде пуковник Зоран Драгићевић осврнуо се у свом обраћању на историјат службе телекомуникација и истакао резултате које је јединица постигла у периоду између два празника.

Свечано је било и у Управи за телекомуникације и информатику Генералштаба, где су уручене награде за постигнуте резултате заслужним припадницима службе телекомуникација.

Данашњи празници се славе у спомен на дан када је 1916. године донета Уредба о војном телеграфу, којом су упостављене основе организације рода везе у српској војсци. Веза се развијала и осавремењивала са развојем војске на овим просторима, а данас традицију рода везе наставља служба телекомуникација.

Повезане вести