Обилазак објеката и јединица у Неготину и Пироту

Среда, 29.7.2020 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је део јединица и објеката Команде за обуку и Централне логистичке базе у Неготину и Пироту.

У касарни „Хајдук Вељко“ у Неготину, која се налази у Мастер плану војних непокретности које нису неопходне за функционисање Војске Србије, генерал Мојсиловић је обишао објекте инфраструктуре и сагледао смештајне капацитете за људство и покретна средства, те могућности да се по ревитализацији у овој касарни размести нека од јединица Војске Србије.

У наставку обиласка, начелник Генералштаба је обишао касарну „Трећи пешадијски пук“ и војни комплекс „Барје Чифлик“ на територији града Пирота, где је остварио увид у динамику изградње инфраструктурних објеката, организацију рада и капацитете јединице Централне логистичке базе која на овим локацијама извршава задатке.

Начелник Генералштаба Војске Србије је изразио задовољство оствареним напретком у саставима које је обишао и обученошћу војника и старешина, који у сложеним условима професионално реализују све задатке дајући пун допринос јачању оперативних способности својих јединица.

Повезане вести