Министар Вулин на слави Специјалне бригаде

Субота, 27.1.2018 | Култура и традиција

Министар одбране Александар Вулин је данас у Панчеву присуствовао обележавању Савиндана, крсне славе Специјалне бригаде Војске Србије.

Министар одбране Александар Вулин је у Панчеву присуствовао обележавању крсне славе Специјалне бригаде Војске Србије, Светог Саве, где су га  дочекали командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић и заменик команданта Специјалне бригаде пуковник Мирољуб Чупић са сарадницима. 

Обраћајући се припадницима јединице после славског обреда и празничне литургије, министар одбране је нагласио да се у годинама пред нама наставља опремање и јачање специјалних јединица: 

– Свим припадницима Специјалне бригаде честитам славу и желим им да је дуго славе у здрављу и на радост своју и својих породица, али и читаве Војске и читавог нашег народа. У складу с наређењима врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, Пројекат 1500 који је за циљ имао да припаднике наших специјалних јединица опреми у складу с највишим светским стандардима, продужава се и на Пројекат 1500+ па ћемо и године пред нама да искористимо како би омогућили да припадници наших специјалних јединица буду још боље опремљени и још боље обучени и спремни за све изазове и задатке који стоје пред њима, рекао је министар Вулин и истакао да су специјалне јединице Војске Србије своју вредност и своју храброст, своју стручност и знање, доказали у ратовима иза нас, али да, исто тако, нису пропустили да буду уз свој народ ни када су биле хуманитарне катастрофе и елементарне непогоде, и уопште у сваком делу нашег живота.

– Припадници специјалних јединица су људи који се одликују храброшћу и који показују у ком правцу треба да иде свака војска и у ком правцу ће ићи наша војска. У складу са одлукама војног руководства и у складу с наређењима врховног команданта Војске Србије наставићемо да ојачавамо и опремамо наше специјалне јединице, али исто тако да припремамо и нове организационе моделе за њих и да их јачамо и материјално и кадровски, рекао је министар одбране Александар Вулин.

Желећи свим гостима пријатан боравак у касарни Специјалне бригаде у Панчеву заменик команданта јединице пуковник Мирољуб Чупић је рекао да Специјална бригада ВС већ 12 година обележава Савиндан као своју славу, што је и природно с обзиром на значај Светог Саве, највећег српског светитеља и народног просветитеља.

Осим припадника Специјалне бригаде, прослави Савиндана у Панчеву присуствовали су и државни секретар Александар Живковић, заменик команданта Команде за обуку, бригадни генерал Јелесије Радивојевић и бројни пријатељи наших специјалаца.

Повезане вести