Обилазак реконструисаних објеката у касарни у Лозници

Среда, 9.12.2020 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, обишао је данас касарну „Поднаредник Момчило Гаврић“ у Лозници.

Након реферисања о до сада предузетим мерама и плановима за ревитализацију касарне, министар одбране је обишао објекте за смештај, као и објекте на којима је до сада извршена реконструкција.

Mинистар Стефановић је поручио да је обнова те касарне веома важан пројекат и да ће у наредне две године, како је планом предвиђено, бити завршена комплетна реконструкција и изградња ове касарне, објеката за смештај војника, команде и свих пратећих објеката који ће омогућити да овде буде смештен модеран пешадијски батаљон у складу са светским стандардима.

— Данас смо разматрали шта све можемо да учинимо како би додатно стимулисали младе да одаберу војничку професију. Поред повећања плата која су договорена са председником Александром Вучићем, значајну улогу у томе имаће и побољшање услова рада, попут овакве изградње модерне касарне — оценио је министар одбране.

Министар се захвалио, овом приликом, градоначелнику Лознице Видоју Петровићу на подршци коју је локална самоуправа пружила током досадашњих радова у касарни.

— Ово је веома важан пројекат, зато што хоћемо да овде у Лозници имамо један део наше војске и да развијамо нашу војску у свим деловима земље. Циљ нам је да повећавамо наше капацитете, али и да кроз запошљавање у војсци попуњавамо њене ресурсе — истакао је министар Стефановић.

Касарна у Лозници носи име „Поднаредник Момчило Гаврић“, уместо претходног имена „Клупци“, у знак сећања на најмлађег поднаредника српске војске у Првом светском рату, који се као осмогодишњи дечак прикључио Шестом артиљеријском пуку Дринске дивизије.

Повезане вести