ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018

Почасна...

Почасна паљба поводом Дана примирја

10.11.2018 | Култура и традиција Поводом 11. новембра Дана примирја у Првом светском рату, на Савској тераси Калемегданског парка извршена је почасна артиљеријска паљба са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана победе

08.05.2018 | Култура и традиција Поводом 9. маја – Дана победе над фашизмом, припадници Гарде Војске Србије извршили су вечерас почасну паљбу са Савске терасе на Калемегдану испаљивањем десет плотуна из шест артиљеријских оруђа.
Почасна...

Почасна артиљеријска паљба и егзерцир Гарде поводом Дана Војске Србије

22.04.2018 | Култура и традиција Поводом 23. априла - Дана Војске Србије у Београду је, на Савској тераси на Калемегдану, извршена почасна артиљеријска паљба, којој су присуствовали министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.
Почасном...

Почасном паљбом отворени Дани Београда

16.04.2018 | Актуелности Почасна паљба, на Савској тераси на Калемегдану, с три плотуна из пет артиљеријских оруђа Гарде Војске Србије, означила је почетак јединствене манифестације „Дани Београда“.
Почасна...

Почасна артиљеријска паљба поводом Дана државности

14.02.2018 | Култура и традиција Поводом обележавања 15. фебруара – Дана државности Републике Србије, данас су на Београдској, Нишкој и Петроварадинској тврђави извршене почасне артиљеријске паљбе.
Почасна...

Почасна артиљеријска паљба поводом Дана примирја

10.11.2017 | Култура и традиција Поводом Дана примирја у Првом светском рату, данас је са Савске терасе на Калемегдану, изведена почасна артиљеријска паљба са десет плотуна. Паљбу је извео почасни батаљон Гарде Војске Србије.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана победе

08.05.2017 | Култура и традиција Поводом обележавања 9. маја – Дана победе, припадници Гарде Војске Србије извршили су данас почасну паљбу испаљивањем 10 плотуна из шест артиљеријских оруђа са Савске терасе на Калемегдану.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана Војске Србије

22.04.2017 | Култура и традиција По наређењу председника Републике Томислава Николића, на Савском шеталишту на Калемегдану, са десет плотуна из шест артиљеријских оруђа, изведена је почасна паљба поводом Дана Војске Србије.
Почасна...

Почасна паљба на Калемегдану поводом Дана државности

14.02.2017 | Култура и традиција Поводом обележавања Дана државности Србије, Гардa Војске Србије извела је данас, у 16 часова, са Савске терасе Калемегдана, почасну артиљеријску паљбу са 10 плотуна из шест артиљеријских оруђа.
Почасна...

Почасна паљба поводом Дана примирја у Првом светском рату

10.11.2016 | Култура и традиција Поводом обележавања 11. новембра – Дана примирја у Првом светском рату, припадници Гарде Војске Србије извршили су почасну паљбу са Савског платоа на Калемегдану.