Посета...

Посета команданта Савезничких снага у Европи

17.07.2019 | Активности НГШ Врховни командант Савезничких снага у Европи генерал Тод Волтерс боравио је у посети Србији, током које је имао сусрете са председником Републике, министром одбране и начелником Генералштаба Војске Србије.
Генерал...

Генерал Диковић с командантом НАТО снага из Напуља

31.01.2018 | Међународна сарадња Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић се састао с командантом Команде Здружених снага НАТО-а из Напуља адмиралом Џејмсом Фогом Трећим.
Радионица...

Радионица за планирање вежбе „REGEX 18“

04.09.2017 | Међународна сарадња У организацији Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије данас је у касарни „Топчидер“ у Београду почела петодневна радионица за припрему међународне вежбе „REGEX 18“.
Неутралност...

Неутралност је дугорочно опредељење

19.07.2017 | Међународна сарадња Министар одбране Александар Вулин разговарао је данас са командантом Савезничке команде за операције генералом Куртисом Скапаротијем о јачању међусобног поверења и разумевања.
САРАДЊА...

САРАДЊА СРБИЈЕ И ИТАЛИЈЕ У ВАНРЕДНИМ СИТУАЦИЈАМА

17.10.2008 | Међународна сарадња Командант Копнене војске Војске Србије генерал-потпуковник Младен Ћирковић и начелник Генералштаба Копнене војске Италије генерал-потпуковник Фабрицио Кастањети потписали су данас "Писмо о намерама за сарадњу у области ванредних ситуација и разминирању између Србије и Италије".
ЗНАЧАЈ...

ЗНАЧАЈ ВОЈНОГ ПРОГРАМА - Председник Србије Борис Тадић у посети САД

15.09.2006 | Државно партнерство са Охајом Председник Србије Борис Тадић боравио је од 5. до 8. септембра у званичној посети САД. У делегацији је био и генерал-мајор Здравко Понош, заступник начелника Генералштаба Војске Србије. Основни циљ посете Вашингтону било је представљање државне политике у преговарачком процесу за решење статуса Косова. Значајан део посете протекао је у сусретима и разговорима о војним темама.