Дан 98. ваздухопловне бригаде

Уторак, 28.11.2023 | Култура и традиција
На војном аеродрому „Морава“ код Краљева данас је одржана војна свечаност поводом Дана 98. ваздухопловне бригаде, који се обележава у спомен на 28. новембар 1949. године, када је формиран 98. ловачко-бомбардерски авијацијски пук.

Поводом празника, уприличен је тактичко-технички збор ваздухопловних средстава у наоружању јединице, презентована су кључна достигнућа у изградњи оперативних способности, уручене награде најистакнутијим појединцима и положени венци крај спомен-обележја на аеродрому.

Обележавање празника било је прилика да се још једном истакне висок ниво оспособљености припадника 98. ваздухопловне бригаде потврђен током реализације свих додељених задатака, као и импресивни резултати у опремању и модернизацији средстава наоружања и војне опреме, чиме су значајно унапређене оперативне способности јединице и Ратног ваздухопловства и ПВО у целини.

Свечаности су присуствовали заменик команданта Ратног ваздухопловства и ПВО бригадни генерал Бране Крњајић, представници јединица Војске Србије, органа локалне самоуправе, Српске православне цркве и институција са којима бригада сарађује и бројни гости.

Повезане вести