Обилазак Четврте бригаде копнене војске

Петак, 25.11.2022 | Из јединица
Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишли су данас Четврту бригаду копнене војске у касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању и присуствовали приказу оспособљености тенковске чете М-84 приликом формирања и кретања маршевске колоне.

Командант Четврте бригаде бригадни генерал Новица Петровић је овом приликом реферисао министру одбране о организацији, задацима и стању у зони одговорности овог састава Копнене војске.

Министар Вучевић је изразио уверење да ће сви припадници Копнене војске и Четврте бригаде увек бити на висини задатка и да ће испунити све обавезе и очекивања у циљу заштите суверенитета Републике Србије и заштите сваког грађанина наше отаџбине.

— Пуно је срце сваког од нас када видите да смо наследници славне историје, традиције, па и садашњости. Пре свега смо обавезни према будућности, према онима који долазе после нас и посебно смо загледани у околности које нас окружују и, тим пре, Четврта бригада копнене војске има озбиљну, велику одговорност гледајући у њену зону деловања, амбијент у коме ради и окружењу. Ја сам сигуран да ће сви припадници Војске Србије, сви припадници Копнене војске, наравно и саме Четврте бригаде, бити увек на висини задатка, да ће испунити све оне обавезе и очекивања у циљу заштите суверенитета Републике Србије и заштите сваког грађанина наше отаџбине — рекао је министар одбране.

Он је истакао и да ће бити настављен рад на јачању Војске Србије како би њени припадници имали бољи материјални положај, најбољу опрему и наоружање.

Повезане вести