Обележени Дани интендантске, техничке и саобраћајне службе

Четвртак, 14.9.2017 | Култура и традиција

У касарни Топчидер данас је организована свечаност поводом дана интендантске, техничке и саобраћајне службе Војске Србије.

Скупу у организацији Сектора за материјалне ресурсе Министарства одбране и Управе за логистику Генералштаба присуствовали су помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, изасланик начелника Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Душко Жарковић, директори фабрика наменске индустрије Србије и ремонтних завода, логистичари у оперативним саставима као и представници Министарства одбране и Војске Србије.
 
Током трајања свечаности, заседао је и Савет служби логистике, чији су чланови упознали присутне с оствареним резултатима интендантске, техничке и саобраћајне службе, уз планове за наредни период.
 
О интендантској служби, која свој дан обележава 14. септембра, говорио је пуковник Радош Мијатовић, а о техничкој и саобраћајној, које славе 15. септембра, пуковнци Станко Перић и Жељко Ранковић.
 
Честитајући присутнима дан служби логистике, помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, подсећајући на значајне историјске датуме тих служби, указао је да постоји јасан напредак кад је реч о обезбеђењу средстава за Војску Србије али да потребе још нису на довољан начин задовољене.
 
– Морамо сви, из Министарства, Генералштаба и индустрије да уложимо велике напоре како би стање поправили и Војска у сваком тренутку била на нивоу историјског задатка – рекао је Милорадовић и додао да држава очигледно наставља с трендом повећања средстава за Војску, али да то неће бити довољно ако сви не уложе ванредне напоре.
 
Генерал Жарковић поздравио је присутне у име начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и поручио да логистика има изузетан значај за Војску Србије и њено функционисање.
 
– Постигнути резултати показују да су официри, подофицири, војници и цивилних лица својим радом, знањем и стручношћу, допринели јачању логистике, унапређењем њених способности.
 
Он је додао и да су правилним усмеравањем расположивих ресурса, обезбедили прецизност функционисања логистичке подршке командама јединица и установа Војске Србије, али и да логистика данас располаже високостручним кадром способним да квалитетно извршава све постављене задатке и одговара на захтеве времена.
 
На седници су прочитане и честитке које су, поводом свечаности, трима службама упутили министар одбране и начелник Генералштаба Војске Србије.
 
У знак успешне сарадње, помоћник министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић уручио је захвалнице компанијама Крушик из Ваљева и Слобода из Чачка.

Повезане вести