Обилазак војних објеката у околини Београда

Четвртак, 30.6.2022 | Из јединица
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас више војних објеката у околини Београда у оквиру редовних активности на сагледавању оствареног напретка у унапређењу организације и функционисања јединица Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је, између осталог, обишао локацију на којој је у плану изградња нових објеката за смештај средстава ратне технике и уређење ватрених положаја јединица за противваздухопловна дејства, као и део капацитета Централне логистичке базе за смештај и чување интендантских покретних ствари.

Начелник Генералштаба је овом приликом изразио задовољство што је Војска Србије након деценија смањивања, гашења јединица и стагнације, у прилици да, захваљујући пуној подршци државног руководства и рекордним улагањима у систем одбране, гради објекте за савремене борбене системе и формира нове гарнизоне и јединице. Тиме се даље унапређује борбена готовост и стратегијски размештај Војске Србије, што је задатак који нам је дао врховни командант. Он је истакао да се и овога пута лично уверио да старешине, војници и цивилна лица на служби у Војсци Србије своје задатке извршавају вредно и одговорно и тако недвосмислено показују да су највеће богатство и снага наше војске.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије су током обиласка били командант Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране генерал-потпуковник Душко Жарковић и начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић.

Повезане вести