Дан Четврте бригаде копнене војске

Среда, 31.1.2024 | Култура и традиција
У касарни „Први пешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању данас је одржана војна свечаност поводом Дана Четврте бригаде копнене војске, који се обележава у спомен на 31. јануар 1878. године, када је српска војска ослободила Врање. 

Пред свечаним стројем припадника бригаде, прочитане су честитке поводом празника, презентована су кључна достигнућа у изградњи оперативних способности јединице и уручена признања најбољим појединцима.

У осврту на постигнуте резултате у години за нама истакнути су посвећеност, професионализам и висок ниво оспособљености припадника  бригаде потврђени на здруженим вежбама и у реализацији свих додељених задатака, превасходно током ангажовања дуж административне линије са Косовом и Метохијом, чиме су дали пун допринос јачању оперативних способности Копнене војске и безбедности свих грађана у овом делу Републике Србије.

Свечаности су присуствовали заменик команданта Копнене војске генерал-мајор Слађан Стаменковић, представници јединица Војске Србије, Српске православне цркве, органа локалне самоуправе и институција са којима бригада сарађује и бројни гости.

Припадници Четврте бригаде копнене војске су данас обележили и крсну славу јединице — Светог Атанасија Великог, а свету архијерејску литургију тим поводом служио је викар патријарха српског Порфирија, епископ липљански и војни Доситеј.

Повезане вести