Уручење одликовања поводом Дана Војске Србије

Петак, 23.4.2021 | Култура и традиција
Поводом обележавања Дана Војске Србије, председница Владе Ана Брнабић уручила је данас у Палати Србије одликовања из надлежности председника Републике Србије припадницима Министарства одбране и Војске Србије.
 
Свечаности су присуствовали начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, генерални секретар председника Републике Сузана Пауновић и државни секретар у Министарству одбране Бранко Живановић.

Честитајући одликованима, председница Владе је истакла да данас има част да у оквиру прославе најзначајнијег војног празника — Дана Војске Србије, у име врховног команданта Војске Србије и председника Републике Александра Вучића, припадницима Министарства одбране и Војске Србије уручи државна одличја Републике Србије. Она је изразила уверење да су додељена признања само још један подстрек одликованима да наставе да своје дужности обављају посвећено и професионално, дајући допринос афирмацији Министарства одбране и Војске Србије како у земљи тако и у свету.
 
— Још једном хвала за све што сте до сада учинили и чините за нашу државу. Честитам вам Дан Војске Србије — поручила је председница Владе Ана Брнабић.

На данашњој свечаности су уручена одликовања којим је врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић одликовао припаднике Министарства одбране и Војске Србије поводом Дана државности и Дана Војске Србије. Додељене су две златне медаље за заслуге, две златне медаље за ревносну службу, 61 сребрна медаља за заслуге, 109 сребрних медаља за ревносну службу и две сребрне медаље за храброст „Милош Обилић“.

Повезане вести