Министар Вулин положио венац на Споменик незнаном јунаку

Четвртак, 15.2.2018 | Култура и традиција

Поводом Дана државности, министар одбране Александар Вулин, као изасланик председника Републике Србије, положио је данас венац код Споменика незнаном јунаку на Авали.

Поводом Дана државности, министар одбране Александар Вулин, као изасланик председника Републике Србије, положио је данас венац код Споменика незнаном јунаку на Авали у пратњи начелника Генералштаба Војске Србије генерала Љубише Диковића и команданта Команде за обуку генерал-потпуковника Ђокице Петровића.

– Србију су стварали устаници и уставобранитељи. Слобода и правда су највише вредности које су створиле Србију. Од наших старих научили смо да слобода није једном дана, већ је највиша вредност за коју се живи и бори сваког дана. Генерације устаника су избориле наше право на избор и наше право на слободу. Не смемо бити мање храбри ни мање мудри од наших предака. У част предака, за славу потомака – записао је, том приликом, у спомен-књигу министар Вулин.

Србија данас низом манифестација обележава Дан државности, као подсећање на Сретење 1804. године, када је подигнут Први српски устанак, којим је отпочело ослобађање од Турака и исти датум 1835. године, када је донет први модерни устав Србије.

Повезане вести