Посета команданта Команде здружених снага НАТО-а из Напуља

Уторак, 10.12.2019 | Међународна сарадња
На позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у дводневној, узвратној посети Републици Србији борави командант Команде здружених снага НАТО-а из Напуља адмирал Џејмс Фого.

Адмирал Фого је посету нашој земљи започео сусретом у Генералштабу Војске Србије са генералом Миланом Мојсиловићем, са којим је разговарао о сарадњи Војске Србије и Кфора, заједничким активностима које се реализују у оквиру програма Партнерство за мир и активностима из домена обуке.

Генерал Мојсиловић је, говорећи о безбедносној ситуацији, истакао да од Кфора, као једине легитимне оружане формације на Косову и Метохији, очекујемо да буде неутралан и да допринесе општој стабилности у покрајини и, посебно, безбедности неалбанског становништва на Северу.

У наставку посете, адмирал Фого је имао одвојене сусрете са државним секретаром у Министарству одбране Александром Живковићем и вршиоцем дужности помоћника министра спољних послова за безбедносну политику амбасадором Бранимиром Филиповићем.

Поред тога, адмирал Фого ће одржати предавање за полазнике Генералштабног усавршавања Универзтета одбране и припаднике Министарства одбране и Војске Србије. 

Повезане вести