Пријем у Генералштабу поводом војних празника

Петак, 28.10.2016 | Култура и традиција

Поводом предстојећих војних празника, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас делегације рода оклопних јединица, ветеринарске и метеоролошке и навигацијске службе.

Делегацију оклопних јединица предводио је командант Треће бригаде копнене војске бригадни генерал Миле Јелић, вођа делегације ветеринарске службе био је пуковник Радивоје Анђелковић из Управе за војно здравство, а делегацију метеоролошке и навигацијске службе – потпуковник Јован Милош из Команде Ратног ваздухопловства и ПВО.

Генерал Диковић је представницима рода и служби захвалио на резултатима које су заједно са својим колегама постигли у периоду између два празника и пожелео им успех на личном и професионалном плану.

Пријему у Генералштабу присуствоваo je и начелник Управе за људске ресурсе бригадни генерал Стојан Коњиковац.

Дан оклопних јединица обележава се у знак сећања на 31. октобар 1941. године када је устанички вод од два тенка први пут дејствовао у току борбе за ослобођење Краљева.

Дан ветеринарске службе обележава се 1. новембра у знак сећања на исти датум 1851. године када је Указом кнеза Александра постављен први начелник ветеринарске службе.

Дан метеоролошке и навигацијске службе обележава се 1. новембра у знак сећања на дан када је 1923. године основана метеоролошка секција Прве ваздухопловне команде.

Повезане вести