Председник Вучић: Војска Србије увек је била одраз снаге Србије

Субота, 12.10.2019 | Из јединица
— Војска Србије увек је била одраз снаге Србије. Колико је Србија снажнија и јача, толико ће бити снажнија и њена војска — рекао је председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић, који је данас у пратњи министра одбране Александра Вулина, начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и команданта Копнене Војске генерал-потпуковника Милосава Симовића, у касарни „Топлички устанак“ у Куршумлији, обишао припаднике 37. и 38. механизованог батаљона Треће бригаде копнене војске.

Председник Вучић је припадницима Војске Србије захвалио што штите, чувају и бране отаџбину и рекао да се добро осећа у улози врховног команданта када види спремне, обучене војнике који Србију воле више од свега.

— Дошао сам због две ствари. Једна је та да вам кажем да ћемо наставити снажније опремање, улагање у оружје, али истовремено уз раст плата, уз неупоредиво лакшу могућност за вас да решите своја стамбена питања, уз неупоредиво бољи ваш животни стандард. Већ од новембра, дакле у децембру, имаћете прву плату увећану за девет процената, а верујем да ћемо и у годинама које долазе сваке године моћи то да вам обезбедимо, да знате да вам је војнички посао сигуран посао, да ваша породица на то може да се ослони — најавио је председник Вучић.

Врховни командант је рекао да присуство војске много значи житељима Куршумлијског краја, како у безбедносном, тако и економском смислу.

— Желимо додатно да појачамо овај део Топлице, овај део Србије и зато ћемо у Куршумлији имати још око 400 војника. То ће бити додатна снага и додатни економски подстрек за наш народ и за наше људе који треба да живе у Куршумлији. Ово ће нам бити један од најснажнијих центара у читавој земљи — поручио је председник Србије.

Председник Вучић је истакао да зна колико припадници Војске Србије воле војску и колико су посвећени њеном напретку, као и напретку Србије.

— Хвала вам за то што знам да, сви знате уколико затреба, морате да размишљате о томе да ваши животи у једном тренутку ништа не морају да значе, за то сте школовани, за то сте плаћени и бескрајно вам хвала за безграничну љубав према српској отаџбини, а ја ћу дати све од себе и ми ћемо дати све од себе да вас никада у такву ситуацију не доведемо — рекао је врховни командант Војске Србије.

У касарни је приређен и приказ обуке механизоване чете и чете за подршку по теми "Припрема механизоване чете и чете за подршку за марш и извршење марша", након којег је председник Вучић обишао склониште у кругу касарне које је погођено за време НАТО агресије и положио венац на споменик припадницима 354. пешадијске бригаде који су тада страдали.

Повезане вести