ВОЈСКА СРБИЈЕ

Вод...

Вод Сектора за ванредне ситуације на обуци у Центру АБХО

26.04.2018 | Обука У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије у Крушевцу јуче и данас је реализована обука вода радиолошко-хемијско-биолошке (РХБ) цивилне заштите Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије.
Међународни...

Међународни курс биолошког оружја и токсикологије у Центру АБХО

19.03.2018 | Међународна сарадња У Центру АБХО у Крушевцу данас је почео међународни „Основни курс биолошког оружја и токсикологије“, који се реализује као заједнички пројекат војски Србије, Црне Горе и НР Кине, као и ИНН „Винча“.
Изасланик...

Изасланик одбране Индије у посети Центру АБХО

01.03.2018 | Међународна сарадња Изасланик одбране Републике Индије у Србији пуковник Тапас Кумар Мисра посетио је јуче Центар атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије у Крушевцу.
Променадни...

Променадни дефилеи војних оркестара и приказ наоружања по градовима

14.02.2018 | Култура и традиција У сусрет Дану државности, Репрезентативни оркестар Гарде Војске Србије извео је данас у центру Београда променадни дефиле од Трга републике и Кнез Михаилове улице до Војног музеја.
Министар...

Министар одбране у крушевачкој касарни Цар Лазар

09.02.2018 | Актуелности Министар одбране Александар Вулин присуствовао је реализацији дела обуке у касарни „Цар Лазар“ у Крушевцу и посетио Центар атомско-биолошко-хемијске одбране.
Тренинг...

Тренинг инспектора OPCW у Центру АБХО

01.11.2017 | Међународна сарадња У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране у Крушевцу данас је почео деветодневни тренинг курс инспектора за контролу хемијског оружја Организацијe за забрану хемијског оружја (OPCW).
Међународни...

Међународни курс биолошког оружја и токсикологије у Центру АБХО

18.10.2017 | Обука У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије у Крушевцу у току је реализација Основног курса биолошког оружја и токсикологије.
Отворена...

Отворена токсиколошка амбуланта у Центру АБХО

16.10.2017 | Међународна сарадња У Центру АБХО је данас отворена токсиколошка амбуланта, за коју је опрему донирало Министарства одбране Краљевине Норвешке.
Обележен...

Обележен Дан АБХ службе

28.09.2017 | Обука У Крушевцу је данас обележен Дан атомско-биолошко-хемијске службе, 85 година постојања и 10 година од формирања 246. батаљона АБХО.
Међународни...

Међународни курс у Центру АБХО

11.09.2017 | Обука У Центру атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије у Крушевцу данас је почео међународни курс РХБ деконтаминације.