ВЕК ПОБЕДНИКА 1918-2018

Лидо и ове...

Лидо и ове године ближи грађанима

27.07.2018 | Цивилно-војна сарадња Као и претходних, и ове године су понтонири Првог понтонирског батаљона Речне флотиле из гарнизона Шабац поставили понтонски мост који премошћавањем дунавског рукавца спаја обалу Земуна с Великим ратним острвом, односно омиљеним излетиштем и дунавском плажом Лидо.
Заједничко...

Заједничко увежбавање Прве бригаде и Речне флотиле

27.04.2018 | Обука Припадници Прве бригаде копнене војске и Речне флотиле извели су јуче у Шапцу, на Сави, заједничко увежбавање у успостављању и одржавању скелског места преласка и нападу тактичке групе са насилним преласком реке.
Генерал...

Генерал Диковић разговарао с начелником Управе инжињерије ОС Руске Федерације

24.11.2017 | Међународна сарадња Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у Београду са начелником Управе инжињерије ОС Руске Федерације, генерал-потпуковником Јуријем Михаиловичем Ставицким.
Расклопљен...

Расклопљен понтонски мост на „Лиду“

02.09.2017 | Цивилно-војна сарадња Припадници 1. понтонирског батаљона Речне флотиле данас су завршили расклапање понтонског моста којим су, током летње сезоне, били повезани градски кеј у Земуну и Велико ратно острво.
Признања...

Признања Министарства одбране за припаднике који су се истакли у акцијама спасавања

23.06.2017 | Актуелности Министар одбране и начелник Генералштаба примили су данас припаднике Војске Србије и Жандармерије, који су се истакли у спасавању деце код границе са Бугарском и човека из запаљеног чамца на Лиду.
Постављање...

Постављање понтонског моста до Лида

19.06.2017 | Цивилно-војна сарадња Припадници Војске Србије ангажовани на склапању понтонског моста класе 20 тона и дужине око 365 метара, који повезује Велико ратно острво са левом обалом Дунава, данас приводе радове крају.
Припадници...

Припадници Војске Србије и данас у право време и на правом месту

19.06.2017 | Актуелности Током обављања својих редовних дужности и обавеза, припадници Војске Србије још једном су показали да су увек уз свој народ и да на њихову помоћ могу да рачунају кад год им затреба.
Обука...

Обука резервног састава Другог понтонирског батаљона Речне флотиле

06.06.2017 | Обука Припадници резервног састава Другог понтонирског батаљона Речне флотиле ових дана на Дунаву, уче нове и обнављају и утврђују понтонирске вештине стицане током ранијег служења војног рока
Колегијум...

Колегијум начелника Генералштаба у Шапцу

06.12.2016 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић руководио је данас, у касарни „Церски јунаци“ у Шапцу, седницом проширеног Колегијума начелника Генералштаба.
Лекар...

Лекар Речне флотиле у шабачкој општини

27.06.2014 | Цивилно-војна сарадња Одељење здравствене заштите Речне флотиле из амбуланте Првог понтонирског батаљона из Шапца данас је за мештане села Миокус у шабачкој општини организовало акцију „Војни лекар на селу“. Како место са тек око 270 становника удаљено од Шапца двадесетак километара нема амбуланту, долазак војног лекара дочекан је са одушевљењем и великим интересовањем.