ВОЈСКА СРБИЈЕ

Генерал...

Генерал Диковић примио војну футсал репрезентацију

14.05.2018 | Спорт у Војсци Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду војну репрезентацију Србије у футсалу, која је на 10. CISM футсал купу за мир у Црној Гори освојила прво место и златну медаљу.
Мајор...

Мајор Матић се успешно опоравља

12.04.2018 | Актуелности Здравствено стање повређеног пилота мајора Александра Матића стабилно је и он се успешно опоравља, рекао је заступник начелника ВМА пуковник проф. др Мирослав Вукосављевић.
Војне...

Војне споменице за заједничко медицинско ангажовање

02.03.2018 | Актуелности Поводом дана Војномедицинске академије данас су уручене војне споменице за свесрдну помоћ у реализацији вежбе „Заједничко медицинско ангажовање припадника Војске Србије и Националне гарде Охаја“.
Честитка...

Честитка начелника Генералштаба поводом Дана Војномедицинске академије

01.03.2018 | Активности НГШ Поводом 2. марта – Дана Војномедицинске академије Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитку припадницима ове установе Министарства одбране.
Нова...

Нова постављења у Министарству одбране и Војсци Србије

02.02.2018 | Актуелности Председник Републике и врховни командант Александар Вучић, донео је указе о постављењима на нове дужности, заступањима и престанку професионалне војне службе.
Обнова...

Обнова Војне академије

21.01.2018 | Актуелности Министар Вулин и генерал Љубиша Диковић су обишли данас Војну академију, на којој су у току инфраструктурни радови.
Војници и...

Војници и кадети положили заклетву отаџбини

22.09.2017 | Актуелности У центрима за обуку Војске Србије данас су војници на одслужењу добровољног војног рока, кадети Војне академије и ВМА и слушаоци класе резервних официра положили заклетву отаџбини.
Генерал...

Генерал Диковић са кадетима 138. класе ВА и 3. класе Медицинског факултета ВМА

04.09.2017 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас на Војној академији са кадетима 138. класе Војне академије и 3. класе Медицинског факултета Војномедицинске академије.
Генерал...

Генерал Диковић примио делегацију санитетске службе

28.07.2017 | Култура и традиција Поводом 30. јула — Дана санитетске службе начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, са члановима Колегијума, примио је данас у касарни „Бањица 2“ у Београду делегацију те службе.
Мултинационална...

Мултинационална вежба „Saber Guardian 2017”

14.07.2017 | Обука Припадници Министарства одбране и Војске Србије ових дана учествују у мултинационалној вежби „Saber Guardian 17“, која се изводи на полигонима у Мађарској, Румунији и Бугарској.