ВОЈСКА СРБИЈЕ

Отворен...

Отворен курс о заштити цивила у мировним операцијама

23.04.2018 | Обука У Центру за мировне операције у Београду данас је почео петодневни курс о заштити цивила у мировним операцијама на оперативном нивоу (United Nations Protection of Civilians – Operational level).
Генерал...

Генерал Диковић с војним медицинарима који одлазе у мисије ЕУ

19.04.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас у Београду са припадницима ВС који ће бити ангажовани у мисијама ЕУ у Сомалији и ЦАР.
Генерал...

Генерал Диковић са новим замеником команданта сектора Запад

26.03.2018 | Активности НГШ Генерал Љубиша Диковић примио је данас пуковника Бранка Мишића, који ће од следећег месеца бити ангажован у мисији УН у Централноафричкој Републици.
Дочек...

Дочек наших мировњака из Централноафричке Републике

28.02.2018 | Мултинационалне операције Припадници шестог контингента ВС, који су претходних шест месеци били ангажовани на медицинском збрињавању особља у мисији УН у Централноафричкој Републици (MINUSCA), стигли су ноћас у Београд.
Свечани...

Свечани испраћај контингента Војске Србије у мисију УН у ЦАР

13.02.2018 | Мултинационалне операције Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић су присуствовали испраћају контингента ВС у мисију УН у Централноафричкој Републици.
Генерал...

Генерал Диковић са официром који одлази у мисију на Кипру

08.02.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић је данас у Београду разговарао са капетаном Ненадом Богдановићем, који ће наредних годину дана бити ангажован у мисији УН на Кипру.
Нова смена...

Нова смена наших мировњака у мисији ЕУ у Малију

15.01.2018 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић разговарао је данас с припадницима Војске Србије који наредне недеље одлазе у мисију Европске уније у Малију.
Министар...

Министар Вулин: Мировњаци су пронели славу наших људи

17.11.2017 | Култура и традиција Дан Центра за мировне операције Војске Србије – 17. новембар и додела војних спомен-медаља за учешће у мировним операцијама свечано су уприличени данас у касарни „Бањица 2“.
Генерал...

Генерал Диковић честитао Дан ЦМО и Команде за развој Банатске бригаде

16.11.2017 | Активности НГШ Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутио је честитку припадницима Центра за мировне операције и Команде за развој Банатске бригаде поводом празника ових јединица.
Нови тим ВС...

Нови тим ВС за медицинску евакуацију у Конгу

02.11.2017 | Мултинационалне операције Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић примио је данас припаднике ВС који наредних дана одлазе у мировне операције Уједињених нација у Конгу и Централноафричкој Републици.