Полагање заклетве председника Републике Србије

Уторак, 31.5.2022 | Актуелности
Председник Републике Александар Вучић положио је данас заклетву у Дому Народне скупштине у Београду, чиме је започео његов други петогодишњи мандат.

Свечаном полагању заклетве присуствовали су бивши председници Републике Србије, највиши представници судске, законодавне и извршне власти, припадници Војске Србије, представници верских заједница, дипломатског кора и бројни гости.

Након церемоније полагања заклетве, врховни командант Војске Србије и председник Републике Александар Вучић је испред зграде Председништва на Андрићевом венцу примио рапорт од начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића и извршио смотру почасног строја припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства и ПВО, речних јединица и Гарде.

Обраћајући се припадницима Војске Србије, председник Вучић је рекао да су пред нама велике и тешке обавезе, од којих зависи да ли ћемо имати мир и стабилност.

— Зато вас молим да ревносно, озбиљно и одговорно обављате своје дужности јер, на крају крајева, ви сте они у које овај народ има веру и због којих је сигуран да ће њихова деца имати будућност. Хвала вам на свему што смо урадили у претходних пет година. Сада долази тежих пет година. У оваквим условима у свету није лако чувати мир и стабилност, али уз овакве војнике и уз овако свесне грађане Србије, који знају да нема веће вредности од чувања слободе наше земље, уверен сам да ћемо мир, стабилност и слободу сачувати. Много вам хвала још једанпут на свему, вама и вашим породицима желим све најбоље. Нека живи Војска Србије, живела Србија! — поручио је председник Републике.

Повезане вести