Замена контингента Војске Србије у мировној операцији на Синају

Среда, 6.3.2024 | Мултинационалне операције
Припадници Војске Србије који су од јула прошле године били ангажовани у међународној мировној операцији на Синајском полуострву вратили су се у Републику Србију након успешног завршетка учешћа у мисији и предаје дужности новом контингенту.

Био је то први контингент Војске Србије који је учествовао у овој мисији независне мировне организације „Мeђународне снаге и посматрачи“, која је настала у складу са споразумом између Арапске Републике Египaт и Државе Израел 1981. године, са циљем спровођења безбедносних одредаба Египатско-израелског споразума из 1978. године.

У претходних седам месеци, припадници нашег контингента, који чини десеточлана инжињеријска радна група, ангажовани су на извођењу инжињеријских и инфраструктурних радова у кампу мисије у јужном делу Синајског полуострва. Њихово ангажовање оцењено је од стране претпостављених старешина и команде мисије као изузетно професионално и одговорно, чиме су на најбољи начин оправдали углед српског војника и репрезентовали Војску Србије и нашу земљу у међународном окружењу.

У зони операције су их заменили припадници друге ротације инжињеријске јединице Војске Србије који су, након примопредаје дужности, започели своје шестомесечно ангажовање на истим задацима.
Кључне речи

Повезане вести