Састанак са парламентарним државним секретаром Министарства одбране Немачке

Среда, 29.9.2021 | Међународна сарадња
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић разговарао је данас у Београду са парламентарним државним секретаром Министарства одбране Савезне Републике Немачке Томасом Зилберхорном, који борави у Републици Србији у оквиру посете региону.

На састанку је разговарано о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и свету, кључним изазовима и безбедносним претњама на простору Косова и Метохије и активностима билатералне војне сарадње Војске Србије и Оружаних снага Немачке.

Током сусрета је изражена заинтересованост обеју страна за даље квалитативно и квантитативно унапређење војно-војне сарадње у областима од обостраног интереса. Истакнута су позитивна искуства из заједничког ангажовања у мировној операцији Европске уније у Републици Мали, као и успешна сарадња центара за обуку у области мировних операција и атомско-биолошко-хемијске одбране.

Уз констатацију да је пандемија ковида 19 негативно утицала на обим билатералне војне сарадње, изражено је очекивање да ће се по стварању повољнијих епидемиолошких услова интензивирати реализација договорених активности.

Повезане вести