Пријем официра који се упућују на Генералштабно усвршавање

Четвртак, 27.8.2020 | Актуелности
Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас официре који се упућују на Генералштабно усавршавање (ГШУ) Школе националне одбране.

Изражавајући задовољство што Војска Србије упућује нову генерацију официра на школовање за високе и одговорне дужности у систему одбране, генерал Мојсиловић је нагласио да од полазника очекује да пруже лични максимум и испоље креативност у извршавању задатака како би достигли постављене циљеве усавршавања.

Начелник Генералштаба је посебно истакао да су полазници ове класе Генералштабног усавршавања, на основу својих способности и досадашњих резултата у служби, заслужили да буду изабрани за овај ниво усавршавања и да су пројектовани да по завршетку школовања преузму дужности на којима се очекује да ће дати највећи допринос унапређењу способности Војске Србије.

Генералштабно усавршавање представља трећи ниво каријерног усавршавања официра, чији је циљ развој лидерских способности за стратегијско размишљање и ефикасно командовање и руковођење у широком спектру националних и међународних безбедносних изазова.

Повезане вести