Обука извиђача Копнене војске у зимским условима

Петак, 18.12.2020 | Обука
На 51. скијашком полигону на Копаонику припадници Оклопно-извиђачког батаљона БРДМ-2М успешно су реализовали обуку у скијању и специфичну обуку у зимским условима.

У складу са планираним активностима, обука у скијању се одвијала током преподневних сати, док су у поподневним и вечерњим часовима реализоване теме из обуке у посебним условима зими. 

Далеко од скијашких стаза реализовано је преживљавање на планини, кретање на непознатом терену уз помоћ карте, кондициони марш од десет километара, а увежбавани су и тактичке радње и поступци извиђачке патроле у прикупљању обавештајних података.

Иако је део припадника јединице први пут „стао на скије“, уз несебично залагање и стручно вођење професора физичке културе и искусних инструктора, по завршетку обучавања сви су оспособљени да на смучкама савладају захтеван терен.

Оклопно-извиђачки батаљон БРДМ-2М је јединица Копнене војске формирана у другој половини 2019. године. У фази је изградње оперативних способности, која се одвија веома динамично па су за кратко време постигнути импресивни резултати.

Повезане вести