Бојева гађања из ваздухоплова Војске Србије

Среда, 22.2.2023 | Обука
У оквиру редовне борбене обуке авијацијских јединица Војске Србије, ове недеље су у рејону полигона „Пасуљанске ливаде“ реализована бојева гађања циљева на земљи.

Реч је о завршном сегменту овог циклуса обуке летачког састава 98. ваздухопловне бригаде, чијом успешном реализацијом је додатно унапређена борбена готовост јединице за пружање ваздухопловне ватрене подршке снагама Копнене војске.

Посаде авиона „орао“ и хеликоптера Х-145М, Ми-35, Ми-8 и „гама“ дејствовале су у дневним и ноћним условима по циљевима који су симулирали оклопне јединице и утврђене тачкасте циљеве у непријатељевом распореду. Дејствовано је вођеним ракетама, невођеним ракетним зрнима и топовима, а успешним неутралисањем предвиђених циљева припадници јединице су демонстрирали одличну тактичку и ватрену оспособљеност.

Реализацији активности на полигону „Пасуљанске ливаде“ данас је присуствовао начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, у пратњи команданта Ратног ваздухопловства и ПВО, и том приликом се уверио да је обука квалитетно планирана и изведена и да је циљ овонедељених гађања у потпуности испуњен.

Подсећајући да је за успешно извођење ове обуке заслужан и технички састав бригаде који брине о исправности и наоружавању ваздухоплова, генерал Мојсиловић је летачким посадама одао признање на показаној прецизности и одличној оспособљености и најавио даља улагања у ратно ваздухопловство Војске Србије.

Повезане вести