ДЕЛЕГАЦИЈА ЛАКЕ АВИЈАЦИЈЕ КОВ ФРАНЦУСКЕ У ПОСЕТИ В И ПВО

Четвртак, 9.10.2008 | Међународна сарадња

Делегација Лаке авијације Копнене војске Француске, која се налази у четвородневној узвратној посети Ваздухопловству и противваздухопловној одбрани Војске Србије, посетила је данас аеродором Батајница. Госте из Француске примио је и поздравио заменик команданта ВиПВО Војске Србије бригадни генерал Небојша Ђукановић.

Делегација Лаке авијације Копнене војске Француске, која се налази у четвородневној узвратној посети Ваздухопловству и противваздухопловној одбрани Војске Србије, посетила је данас аеродором Батајница. Госте из Француске примио је и поздравио заменик команданта ВиПВО бригадни генерал Небојша Ђукановић.

Током боравка на аеродорому представници француске Лаке авијације КоВ присуствовали су презентацији организације, структуре, намене и задатака вида ВиПВО, посебно службе за трагање и спасавање. Они су затим обишли 204. авијацијску базу, где их је примио командант јединице бригадни генерал Мирко Вранић.

После представљања јединице, гости су са својим колегама, пилотима хеликоптера 204. авијацијске базе разменили искуства и утврдили могуце правце сарадње. Делегација из Француске обишла је и дежурну једницу 101. ловачко-авијацијске ескадриле и присуствовала презентацији рада у 252. мешовитој ескадрили.

Званична посета француске војне делегације уследила је након прошлогодишњег боравка наших пилота у школској авијацијској бази у Прованси, где су сагледали начин и организацију школовања пилота хеликоптера у једној од најквалитетнијих установа тог типа у Европи.

Повезане вести