Обилазак војника на служењу војног рока

Петак, 18.9.2020 | Обука
Министар одбране Александар Вулин обишао је данас војнике на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2020“, који су на основној индивидуалној обуци у Трећем центру за обуку у лесковачкој касарни „Војвода Петар Бојовић“.

Увежбавање стројевих радњи, оријентација, прва помоћ, руковање аутоматском пушком и припреме за гађање, сегменти су обуке коју пролазе војници септембарске генерације и који су данас приказани министру одбране.

— Припадници септембарске класе војника на добровољном служењу војног рока показују велики ентузијазам, припремају се за заклетву и још једном ће обрадовати Србију својим знањем, посвећеношћу, љубављу према својој земљи и војничком позиву. Већина њих хоће да остане у Војсци Србије — истакао је министар Вулин након обиласка војника.

Министар одбране наглашава да посебно радује и чини поносним то што је ово највећи одзив за добровољно служење војног рока у протеклих пет година и поручује да чак ни коронавирус није успео да спречи овако сјајну класу момака и девојака да служе својој земљи.

— Док имамо овакве генерације, док се овако припремамо и обучавамо, Србија може да буде сигурна да ће бити слободна и самостална као што је увек и била — рекао је министар Вулин.

Основна обука војника на добровољном служењу војног рока генерације „септембар 2020“ трајаће до половине октобра, након чега следи премештај у специјалистичке центре, где ће похађати специјалистичку индивидуалну обуку.

Повезане вести