Завршена обука у управљању теренским возилима

Четвртак, 23.1.2020 | Обука
Припадници Војске Србије који се припремају за учешће у мултинационалним операцијама завршили су обуку за управљање теренским моторним возилима на аутодрому „Берановац“, у Батаљону за обуку саобраћајне службе у Краљеву.

Четвородневна обука подразумевала је вожњу у сложеним теренским условима и вожњу у јавном саобраћају и реализована је на моторним возилима Ландровер Дефендер и Пух.

Како је истакао командант Батаљона за обуку саобраћајне службе потпуковник Горан Добрић, у почетној фази обуке инструктори су стекли увид у возачке вештине кандидата, а након тога кандидати су изашли на полигон који испуњава стандарде Анекса „Ц“ Уједињених нација за управљање моторним возилима у мисијама.

Инструктор у Батаљону за обуку саобраћајне службе из Центра за обуку логистике старији водник прве класе Ведран Жгела нагласио је да кандидати прво сагледавају карактеристике возила, затим се изводи селекција на основу њихових возачких вештина и на крају кандидати полажу завршни испит.

Потпуковник Томислав Гогић, припадник контингента који се упућује у мултинационалну операцију, истакао је да је обука била прилика да кандидати уче од веома искусних инструктора како би задатак у мисији био успешно реализован и како би на најбољи начин представили Републику Србију и Војску Србије.

Теренски полигон изграђен је пре 10 година на основу искустава припадника војске који су учествовали у различитим мировним мисијама.

Повезане вести