Честитке начелника Генералштаба поводом војних празника

Понедељак, 31.10.2016 | Активности НГШ

Поводом војних празника, начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић упутио је честитке припадницима Команде за развој Београдске бригаде и припадницима ветеринарске и метеоролошке и навигацијске службе.

Честитка припадницима Команде за развој Београдске бригаде


Припадницима Команде за развој Београдске бригаде упућујем срдачне честитке поводом 1. новембра – Дана јединице. 

Чувајући успомену на славне претке из Првог светског рата, Дан јединице прослављате у знак сећања на дан када је Прва армија под командом војводе Петра Бојовића 1918. године, након победносног похода српске војске после пробоја Солунског фронта, ослободила Београд.

Постигнути резултати на унапређењу оперативних способности Београдске бригаде доказ су вашег опредељења да часно, одговорно и професионално извршавате додељене задатке, чиме доприносите изградњи оперативних способности Војске Србије у целини.

Честитам вам празник и желим пуно успеха и даљем раду. 
 

Честитка припадницима ветеринарске службе


Поводом 1. новембра – Дана ветеринарске службе, припадницима службе упућујем срдачне честитке. 

Успешном реализацијом задатака из домена заштите здравља и радне способности животиња и у склопу ветеринарско-санитарног надзора намирница животињског порекла у јединицама и установама Војске Србије, значајно сте допринели изградњи оперативних способности Војске Србије, поносно настављајући традицију из 1851. године, када је постављен први начелник ветеринарске службе. 

Уверен сам да ћете и у наредном периоду доследно и квалитетно извршавати све постављене задатке и на тај начин допринети развоју ваше службе.

Уз честитке за празник, желим вам успех у даљем раду.     

Честитка припадницима метеоролошке и навигацијске службе


Поводом 1. новембра – Дана  метеоролошке и навигацијске службе, припадницима службе упућујем срдачне честитке. 

Настављајући традицију метеоролошке секције Прве ваздухопловне команде, формиране у Петроварадину 1923. године, својим професионалним и стручним радом на прикупљању, обради и дистрибуцији података и информација о метеоролошким и хидролошким условима, обезбеђујете предуслове за извршење задатака у ваздушном простору и на унутрашњим пловним путевима, чиме значајно доприносите изградњи оперативних способности Војске Србије.

Честитам вам празник са жељом да и у наредном периоду успешно реализујете садржаје метеоролошког и навигацијског обезбеђења.

Повезане вести