Успех припадника Војске на трејл трци „Копаоник 2017“

Недеља, 30.7.2017 | Спорт у Војсци

Поручник Невена Јовановић из „Кобри“ и разводник Ђуро Борбељ из Прве бригаде КоВ победници су у мушкој и женској категорији на 15 километара на Међународној трејл трци која је одржана на Копаонику.

Поручник Невена Јовановић из батаљона Војне полиције специјалне намене „Кобре“ и разводник Ђуро Борбељ из Прве бригаде Копнене војске свеукупни су победници у мушкој и женској категорији на 15 километара на Међународној трејл трци на дистанцама од седам и 15 километара која је јуче одржана на Копаонику.

На такмичењу, међу више од 500 учесника, припадници Војске Србије остварили су запажене резултате, а успешан наступ имао је и капетан Синиша Савић из Специјалне бригаде који је освојио друго место у старосној категорији и шесто у свеукупном пласману.

О значају остварених резултата сведочи и податак да је разводник Ђуро Борбељ за више од два минута добио другопласираног Дарка Живановића, најбољег српског маратонца и учесника Олимпијских игара у Лондону. У трци на седам километара вицешампионску титулу у свеукупном поретку остварио је мајор Милован Милић из Специјалне бригаде.

Постигнути резултати велики су подстрек такмичарима Министарства одбране и Војске Србије пред наступ на међународном 7. „CISM Chalenge“ купу у планинском трчању, који се одржава на Копаонику, 05. августа 2017. године, где их очекује изузетно јака конкуренција такмичара из oружаних снага Пољске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније, Словеније и Румуније.

Повезане вести