Командант Копнене војске у посети Копненој војсци Грчке

Недеља, 10.6.2018 | Међународна сарадња

У посети Копненој војсци Републике Грчке прошле недеље боравила је четворочлана делегација наше Копнене воjске на челу са командантом генерал-потпуковником Милосавом Симовићем.

Наша делегација је присуствовала дану високих званица квадрилатералне мултинационалне вежбе специјалних јединица Републике Грчке, Републике Бугарске, Румуније и Републике Србије под називом „SALAMIS STORM 2018“, која је изведена у Центру за обуку специјалних јединица Здружене команде за специјалне операције Генералштаба националне одбране оружаних снага Републике Грчке, у Неа Парамосу, на којој су учествовали припадници Специјалне бригаде Војске Србије. Дану високих званица присуствовао је и министар одбране Републике Србије Александар Вулин.

Током посете Грчкој генерал-потпуковник Милосав Симовић обишао је и Генералштаб Копнене војске Републике Грчке у Атини и Школски центар за обуку јединица инжињерије у Лутракију. Командант Копнене војске Оружаних снага Републике Грчке генерал-потпуковник Алкивијадис Стефанис упознао је генерала Симовића са безбедносном ситуацијом са тежиштем на мигрантској кризи, организацијом, мисијом и задацима Копнене војске, тренутним ангажовањем у мултинационалним операцијама и плановима развоја и модернизације Копнене војске. Том приликом размотрена је могућност даљег унапређења сарадње између две Копнене војске, пре свега у области обуке и вежби.  Након разговора са командантом Копнене војске Републике Грчке, генерала Симовића примио је начелник Генералштаба националне одбране Републике Грчке адмирал Евангелос Апостолакис.

У наставку посете, приликом обиласка школског центра, делегација наше Копнене војске присуствовала је приказу дела способности припадника центра, проналажења и уклањања импровизованих експлозивних направа и учешћа на задацима треће мисије.

Домаћин је за нашу делегацију организовао и обилазак Ратног музеја оружаних снага Републике Грчке и видиковца Ликавитос.

Повезане вести