Евалуација јединица Друге бригаде за учешће у мисији УН у Либану

Четвртак, 23.3.2017 | Обука

У Центру за обуку јединица за мултинационалне операције у бази „Југ“ данас се завршава тродневна вежба „Српски Штит -10“, коју изводе пешадијска чета и вод за заштиту снага из Друге бригаде КоВ.

Циљ вежбе, којом руководи начелник штаба Друге бригаде пуковник Мухарем Фазлић, је да се провери спремност јединица за учешће у мултинационалној операцији Уједињених нација „UNIFIL“ у Либану.  

На вежби и током припрема за упућивање у мировну мисију пешадијска чета и вод за заштиту снага радили су у условима сличним оним у Либану, а „инциденти“ на вежби у потпуности су прилагођени ситацијама са којима ће моћи да се сусретну на терену. То су организација рада на бази, патролирање, рад на сталном контролном пункту и осматрачкој станици, контрола масовних окупљања, поступци у случају наиласка на минско-експлозивне препреке, напад на патролу, напад на базу и друге ситуације.

Провери припадника Друге бригаде који се припремају за упућивање у мултинационалну операцију, присуствовао је потпуковник Енрике Домингез, командант Шпанског батаљона у чијем ће саставу наша чета извршавати задатке у Либану.
 
Након успешне завршене евалуације 163 припадника Друге бригаде, колико је учествовало на обуци и овој вежби, у мају ове године отпутоваће у мировну мисију у Либан.

Повезане вести