Примена искустава у борби са ковидом у обуци јединица АБХО

Уторак, 14.7.2020 | Обука
Јединице атомско-биолошко-хемијске одбране Војске Србије имплементирале су у редовну обуку искуства у спречавању ширења заразне болести ковид 19, стечена током самосталног и ангажовања са припадницима АБХО Оружаних снага Руске Федерације.

И поред тога што је отпочело поновно ангажовање јединица Војске Србије на сузбијању ковида 19, у батаљону АБХО из састава Копнене војске у Крушевцу не престаје редовна обука послуга и одељења за деконтаминацију, у оквиру припрема за наредна ангажовања.

Свакодневно се увежбавају радње и поступци за биолошку дезинфекцију људи и покретних ствари, усвајају се нова знања и врше припреме за што ефикасније деловање. Акценат је на увежбавању дезинфекције унутрашњости објеката, усавршвању методологије рада и примени мера заштите од контаминације вирусом. 

Истовремено, одељења за деконтаминацију увежбавају рад на дезинфекцији путних комуникација и јавних површина уз употребу аутомобила-цистерне за деконтаминацију и уређаја за деконтаминацију новије генерације, и проверава се и припрема заштитна опрема којом се врши потпуна изолација ангажованих припадника јединице.  

Повезане вести