Посета команданта намибијске копнене војске

Петак, 8.4.2016 | Међународна сарадња

Командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић разговарао је данас у Нишу с командантом Копнене војске Намибије генерал-мајором Томасом Хамунјелом.

Током сусрета било је речи о могућностима сарадње двеју копнених војски и искуствима у области рода инжињерије. 

Генерал Хамунјела је изразио задовољство што се налази у посети српској копненој војсци, за коју сматра да има огромно искуство у областима војне организације, науке и вештине и интересовао се како наша копнена војска користи, одржава и ремонтује технику, посебно инжињеријска, оклопна и пешадијска средства.

Гостима из Намибије су у касарни „Ратко Павловић Ћићко” у Прокупљу припадници 310. инжињеријског батаљона Треће бригаде Копнене војске представили вод за разминирање и уклањање неескплодираних убојних средстава и део капацитета инжињеријске чете опште подршке декларисане за учешће у мултинационалним операцијама.

Генерал Хамунјела је изразио очекивање да ће се старешине из Намибије у будућности опет школовати на Војној академији у Београду, коју су својевремено он и његове колеге похађали.

У име министра одбране, начелника Генералштаба и лично, генерал Симовић је изразио захвалност генералу Хамунјели и намибијском војном и државном врху, на принципијелном ставу у непризнавању једнострано проглашене независност тзв. Косова.

У наставку посете, намибијска делегација ће обићи и Технички ремонтни завод „Чачак”. 

Повезане вести