Почела завршна конференција за гађање на полигону „Шабла“

Среда, 24.4.2013 | Међународна сарадња

Завршна планска конференција за заједничко гађање ракетних јединица и ловачке авијације Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и Бугарске армије на полигону „Шабла“ почела је данас у Команди ВиПВО у Земуну. На конференцији, која ће трајати три дана, присуствују делегације Бугарске и Србије.

Завршна планска конференција за заједничко гађање ракетних јединица и ловачке авијације Ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије и Бугарске армије на полигону „Шабла“ почела је данас у Команди ВиПВО у Земуну.

На конференцији, која ће трајати три дана, присуствују делегације Бугарске и Србије.

Заменик команданта Ваздухопловства и ПВО генерал-мајор Миодраг Гордић и начелник Одељења за обуку Команде Ваздухопловства и ПВО Бугарске Армије пуковник Љубомир Петров Куртев поздравили су присутне чланове две делегације и пожелели успешан рад током конференције.

Данашњи сусрет саставни је део припремног процеса за заједничко гађање на полигону „Шабла“. Овакво гађање први пут је реализовано 2010. године, одржава се сваке друге године и пример је развијене међународне војне сарадње. Оно представља проверу наших јединица укључених у систем контроле ваздушног простора.

Из Војске Србије, у вежби учествују припадници 204. ваздухопловне бригаде и 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства.

Заједничко гађање на полигону у Бугарској биће одржано у августу ове године.

Повезане вести