Стационарно логоровање војника на служењу војног рока

Петак, 27.12.2019 | Обука
Децембарска генерација војника на служењу војног рока из центара за обуку Команде за обуку налази се на стационарном логоровању. 

Војници из Другог центра за обуку који су пре месец дана ступили у редове Војске Србије и који су завршили период прилагођавања и стекли основна војничка знања и вештине, обуку изводе на полигонима „Седлари“ и „Пети пук“ код Ваљева.

Тежиште у обучавању војника је на реализацији припремних гађања из аутоматске пушке у дневним и ноћним условима, као и извршење припремног гађања ручном бомбом, а током тактичке обуке војници се оспособљавају за осматрање, оријентацију у простору и у радњама и поступцима војника у борби.

Након повратка с логоровања следи трећи, уједно завршни део индивидуалне обуке - евалуација војника, где ће командири стећи увид у степен њихове обучености за извршење одређеног задатка. Војници који успешно савладају евалуацију упућују се у центре за специјалистичку обуку где се обучавају у оквиру својих специјалности након чега настављају служење војног рока у јединицама Војске Србије.

Повезане вести