Кондициона гађања из наоружања оклопних јединица

Петак, 8.4.2022 | Обука
Припадници тенковског батаљона из састава Четврте бригаде копнене војске реализовали су ове недеље на полигону „Орешац“ редовна гађања из наоружања тенка М-84.

Реч је кондиционој обуци професионалног састава јединице, која се реализује ради одржавања и унапређења обучености тенковских посада за уништавање противничких оклопних возила, живе силе и других борбених средстава. На стрелишту су реализована припремна и школска гађања, која представљају важан сегмент обуке пре реализације бојевих гађања и учешћа на тактичким вежбама.

Тенкисти Четврте бригаде копнене војске су на гађању остварили врлодобре и одличне резултате и тако показали висок ниво оспособљености за реализацију додељених мисија и задатака, што је уједно и потврда квалитета обуке реализоване у јединици.

Тенкови М-84 су основно борбено средство тенковских батаљона у саставу бригада копнене војске. Намењени су за брза, смела, изненадна и снажна борбена дејства, пре свега у извођењу офанзивних борбених операција, али и у противоклопној борби, што им обезбеђује водећу улогу и значај у првој и другој мисији Војске Србије.

Повезане вести