Обука професионалних војника саобраћајне службе

Петак, 5.12.2008 | Обука

У Батаљону за обуку саобраћајне службе Центра за обуку логистике у Краљеву 1. децембра започела је обука професионалних војника - возача, недавно примљених у професионалну службу у Војску Србије.

У батаљону за обуку саобраћајне службе Центра за обуку логистике у Краљеву 1. децембра започела је обука професионалних војника – возача, недавно примљених у професионалну службу у Војску Србије. Обука 57 професионалних војника, који већ имају возачку дозволу категорије „Ц“ или „Ц“ и „Е“, трајаће до 26. децембра.

У току стручноспецијалистичке обуке војници ће надоградити своје возачке вештине и оспособити се за управљање моторним возилима у различитим, временским и теренским условима, али и за реализацију задатака у јединицама. Онима који успешно заврше обуку издаће се сертификати за возаче војних моторних возила у Војсци Србије и Министарству одбране.

Пуковник Милорад Димитријевић, командант Центра за обуку логистике, рекао је да су потребе јединица за професионалним војницима – возачима велике, због чега ће састав који изводи њихово оспособљавање у будућности бити још значајнији.

– Обука професионалних војника-возача ће се и даље организовати по плану Генералштаба Војске Србије. Очекујемо да ће наредне године већи број њих бити обучаван у Центру. Његове кадровске могућности, инфраструктура и материјална база, те квалитетна обука допринеће професионализацији српске војске, али и већој безбедности у саобраћају – нагласио је пуковник Димитријевић.

Повезане вести