Почео Курс за стратегијске руководиоце у систему одбране

Понедељак, 14.11.2016 | Обука

На Војној академији у Београду данас је почео Курс за стратегијске руководиоце у систему одбране који ће похађати генерали Војске Србије.

На Војној академији у Београду данас је почео Курс за стратегијске руководиоце у систему одбране, који ће до 25. новембра похађати осморица генерала Војске Србије, на дужностима начелника појединих организацијских јединица Министарства одбране и Генералштаба Војске Србије, заменика команданата оперативних команди и команданата бригада.

Полазницима се, на почетку курса, обратио начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, који их је поздравио и нагласио да организовање таквог курса изнад свега сведочи о озбиљности са којом се у систему одбране приступа усавршавању руководећег кадра који обавља дужности на којима се решавају комплексни проблеми из домена одбране и безбедности.

Циљ курса за стратегијске руководиоце у систему одбране је унапређење способности за ефективно управљање пословима безбедности и одбране на стратегијском нивоу и руковођење јединицама Војске Србије и организацијским целинама Министарства одбране и Генералштаба.

Повезане вести