Обука извиђача за савлађивање водених препрека

Понедељак, 18.7.2022 | Обука
На рекама, каналима и језерима у рејонима ван мирнодопских локација у току је обука извиђача из састава Копнене војске за савлађивање водених препрека уз употребу формацијских и импровизованих пловних средстава.

Обука представља део редовних вежбовних активности извиђачких јединица у летњим условима, а изводи се ради одржавања високог нивоа оспособљености за реализацију наменских задатака у дубини непријатељевог распореда.

У овом сегменту обуке тежиште је на оспособљавању нових припадника јединица за израду пловних објеката од приручних средстава, од тога како одабрати материјал за израду сплава и прорачунати оптерећење, до саме израде пловног средства које ће омогућити успешно извршење задатка без откривања положаја јединице.

Извиђачи током обуке увежбавају и маскирање, патролирање, прикривање трагова кретања, извршење диверзије, те прикупљање обавештајних података о непријатељу и стању на територији уз употребу савремених уређаја за осматрање.

Обука извиђачких јединица изводи се током целе године, на различитим типовима терена широм земље и у свим временским условима, како би извиђачи Војске Србије увек били спремни да изврше задатак у складу са мисијом и наменом јединице.

Повезане вести