Провера специјалистичке обучености војника на служењу војног рока

Среда, 1.6.2022 | Обука
У центрима за обуку Војске Србије ове недеље је реализована провера индивидуалне специјалистичке обучености војника на служењу војног рока генерације „март 2022“.

Војници су се претходних шест недеља теоретски и практично оспособљавали за реализaцију задатака у складу са специјалностима за које су регрутовани. У том периоду су оспособљени за примену тактичких радњи и поступака, руковање различитим наоружањем и опремом, реализовали су сва програмска гађања и савладали проверу физичких способности.

На провери обучености, пред војнике се постављају разноврсни тактички задаци, за чије је успешно решавање неопходна практична примена знања и вештина стечених у досадашњем току обуке. Постигнути су врлодобри и одлични резултати, што најбоље говори о квалитету реализоване обуке и високој мотивисаности за служење војног рока.

По завршеној провери војници се упућују у јединице Војске Србије, у којима ће се до краја војног рока обучавати за реализацију колективних задатака и заједно са професионалним саставом бити укључени у свакодневни живот и рад.

Повезане вести