Партнерство са Европским колеџом за одбрану и безбедност

Четвртак, 7.4.2022 | Међународна сарадња
Центар за мировне операције Војске Србије постао je придружени партнер — члан мреже Европског колеџа за безбедност и одбрану, тела Европске службе за спољне послове задуженог за обуку и образовање у области заједничке безбедносне и одбрамбене политике Европске уније.

Одлука о чланству у мрежи колеџа ове еминентне институције донета је 25. марта на седници управног одбора, а претходило јој је успешно представљање нашег центра академском одбору колеџа у фебруару ове године.

Партнерство Центра за мировне операције са Европским колеџом за безбедност и одбрану потврда је квалитета припрема и обуке у Војсци Србије за ангажовање у мировним операцијама, а ова сарадња допринеће већој препознатљивости Центра унутар европских институција и омогућиће прилагођавање стандарда у обуци и система обуке захтевима мисија и војних операција Европске уније. 

Центар за мировне операције је пуноправни члан Европске и Међународне асоцијације центара за обуку за мировне операције, а од стране Уједињених нација сертификован је за реализацију више курсева из области учешћа у мировним операцијама.

Повезане вести