Обука за реализацију војнополицијских задатака

Уторак, 19.3.2024 | Обука
У јединицама војне полиције из састава Копнене војске у току је интензивна обука професионалног састава за реализацију војнополицијских задатака уз употребу новоуведених средстава и опреме.

Циљ је да се старешине и војници припреме за адекватно реаговање у високоризичним ситуацијама и да јединице војне полиције унапреде своје способности за реализацију додељених мисија и задатака.

Тежиште је на увежбавању тактичких радњи и процедура у реализацији противтерористичке заштите, обезбеђења рејона и праваца и заштите одређених лица и војних објеката, уз правилну примену мера, радњи и овлашћења војне полиције.

Ове јединице су намењене за обављање извршних послова војне полиције и послова опште безбедности у Министарству одбране и Војсци Србије. Опремљене су савременим средствима и наоружањем домаће и стране производње, што им, уз континуирани процес обучавања, висок морал и посвећеност професионалног састава, обезбеђује способност да ефикасно изврше законом, другим прописима и наређењима команданата дате послове и задатке.

Повезане вести