Специјалистичка обука војника рода оклопних јединица

Понедељак, 13.6.2022 | Обука
Војници генерације „март 2022“ рода оклопних јединица налазе се у завршној фази оспособљавања за дужности на тенковима и борбеним оклопним возилима пешадије.

Реч је о специјалистичкој обуци војника на добровољном служењу војног рока којима због комплексности обучавања ова фаза обуке траје десет недеља.

У Центру за обуку копнене војске у Пожaревцу, они се оспособљавају за дужности нишанџија и возача на тенковима М-84 и борбеним возилима пешадије М-80А. Претходно су, пре преласка на борбена средства, прошли обучавање на тренажерима, који омогућавају индивидуалну обуку и обуку посада за извршавање ватрених и тактичких задатака у свим условима. 

Војницима сада предстоји реализација школских и бојевих гађања из наоружања рода, као и управљање борбеним возилима у теренским условима, како би били у потпуности оспособљени за обављање дужности на тенку и борбеном возилу пешадије. 

Специјалистичка обука војника на служењу војног рока завршава се провером оспособљености за извршавање задатака у оквиру послуга, посада и тимова, а након тога следи обучавање за реализацију колективних задатака и укључивање у живот и рад јединица Војске Србије до завршетка служења војног рока.

Повезане вести