Посета начелника Генералштаба националне одбране Грчке

Четвртак, 9.12.2021 | Активности НГШ
На позив начелника Генералштаба Војске Србије генерала Милана Мојсиловића, у званичној посети Републици Србији борави начелник Генералштаба националне одбране Републике Грчке генерал Константинос Флорос.

Генерал Флорос је данас посетио Генералштаб Војске Србије, где је са генералом Мојсиловићем разговарао о актуелној политичко-безбедносној ситуацији у региону и могућностима за даље унапређење билатералне војне сарадње.

Током разговора је заједнички константовано да је сарадња Војске Србије и Оружаних снага Грчке развијена и садржајна и да је карактерише стално квантитативно и квалитативно унапређење, што доприноси развоју оперативних способности и даљем јачању поверења и пријатељских односа.

Као тежишне области војно-војне сарадње истакнуте су активности у области обуке и вежби, али и заједничко ангажовање Војске Србије и Оружаних снага Грчке у борбеној групи Европске уније у којој је Грчка водећа нација.

Током боравка у Републици Србији, генерал Констатинос Флорос је положио венац на Споменик незнаном јунаку на Авали и имао одвојене сусрете са министрима одбране и спољних послова др Небојшом Стефановићем и Николом Селаковићем.

Повезане вести