Војници септембарске генерације завршили служење војног рока

Уторак, 28.2.2023 | Обука
Војници генерације „септембар 2022“, који су претходних шест месеци прошли интензивну обуку и били активно укључени у живот и рад јединица Војске Србије, успешно су завршили служење војног рока са оружјем.

Тим поводом су данас у јединицама Војске Србије организовани испраћаји на којима су им уручена признања за службу и захвалнице отаџбине и сумирани резултати обуке ове генерације.

Анализе показују да су војници успешно савладали све садржаје обуке и да су оспособљени за обављање војничких дужности у складу са наменом свог рода, односно службе.

Током боравка у јединицама Војске Србије, они су, осим специфичних знања и вештина, стекли и трајна пријатељства и животна искуства, која ће им бити од користи читавог живота. Многима од њих ово је био први корак на путу ка професионалној војној каријери.

Служење војног рока је добровољно, траје шест месеци и обухвата индвидуалну и колективну обуку и реализацију свакодневних задатака у јединицама Војске Србије, а јавни оглас за пријаву кандидата је стално отворен.

Повезане вести